Întrebări Frecvente

Pentru lista cu pachetele de servicii medicale şi tarifele corespunzătoare serviciilor medicale contractate, cu casa de asigurări de sănătate de catre MEMORMED SRL click aici

Pentru lista cu pachetele de servicii medicale şi tarifele corespunzătoare serviciilor medicale contractate, cu casa de asigurări de sănătate de catre MEMORMED SRL click aici

Ce beneficii am cu biletul de trimitere de la medicul de familie?

Centrul Medical MEMORMED se află în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate AOPSNAJ și oferă servicii medicale gratuite în sistemul asigurărilor de sănătate obligatorii. Pacienții care posedă statutul de asigurat și se prezintă cu bilet de trimitere (formular cu regim special emis de medicul de familie sau cel specialist) pot beneficia de numeroase servicii medicale gratuite. Pe baza unui bilet de trimitere tip „clinic” (emis pentru consultații) pacienții au dreptul la o consultație de specialitate și două controale, efectuate într-un interval de două luni de la prima prezentare. În plus, în funcție de specialitatea medicală, pacienții pot beneficia gratuit de o serie de investigații medicale. Acestea sunt precizate în pagina fiecărei specialități pe site-ul www.memormed.ro, rubrica Specialități Medicale. La anumite specialități medicale apare un număr destul de ridicat de servicii medicale gratuite cu bilet de trimitere. Totuși, nu toate pot fi efectuate gratuit oricând pe parcursul lunii, întrucât casa de asigurări limitează furnizorii de servicii medicale la un anumit număr de servicii lunare. Pentru a afla modalitatea concretă prin care puteți efectua anumite investigații medicale vă rugăm să ne contactați telefonic sau prin email, întrucât situațiile diferă de la o specialitate la alta, precum și în funcție de perioadele lunii.

Ce documente trebuie sa prezint pentru a beneficia de servicii gratuite?

Pentru ca un pacient să beneficieze de servicii medicale gratuite în sistemul asigurărilor de sănătate este nevoie să prezinte următoarele documente: 1. Biletul de trimitere emis de un medic de familie sau specialist aflat în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate: - biletul de trimitere are valabilitate de 30 zile calendaristice de la data emiterii - biletul de trimitere trebuie sa fie completat corect de către medicul emitent, să poarte ștampila și parafa acestuia. - biletul de trimitere tip „clinic” (emis către specialități medicale) poate fi emis de către medici aflați în relație contractuală cu orice Casa de Asigurări de Sănătate: CASMB, Case județene, CASAOPSNAJ 2. Cardul de sănătate: - orice pacient care dorește să beneficieze de servicii medicale gratuite trebuie să prezinte obligatoriu cardul de sănătate - excepție fac: minorii; persoanele pentru care nu a fost emis cardul de sănătate (acest lucru se verifică la adresa http://siui.casan.ro:82/Asigurati/); persoanele care au refuzat ridicarea cardului de sănătate (acestea vor prezenta adeverință de înlocuire a cardului de sănătate, cu o valabilitate de 3 luni) 3. Un act de identitate: - pacientul trebuie să prezinte în momentul prezentării la sediul Centrului Medical MEMORMED un act de identitate (buletin de identitate, carte de identitate, permis auto, pasaport) în vederea identificării acestuia. 4. Să fie asigurat: - pentru a dovedi calitatea de asigurat pacientul nu trebuie să prezinte vreun document, ci în conformitate cu reglementările în vigoare personalul Centrului Medical MEMORMED va face verificări pe baza CNP-ului în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate http://siui.casan.ro:82/Asigurati/. Doar dacă pacientul figurează ca asigurat în această platformă poate beneficia de servicii medicale gratuite. - dacă pacientul are certitudinea că i se plătesc contribuții pentru asigurările de sănătate dar figurează ca neasigurat în platforma sus-menționată va fi nevoit sa facă demersuri pentru îndreptarea erorii la casa de asigurări la care este asigurat. - pentru că există situații în care pacienții au certitudinea calității lor de asigurat dar la verificările în platforma sus-menționată apar ca fiind neasigurați, este recomandat ca aceștia să acceseze pagina sus-menționată înainte de prezentarea la sediul Centrului Medical MEMORMED cu scopul de a evita astfel refuzul acordării serviciului medical.

Ce trebuie sa fac inainte de ecografia abdominala?

Este recomandat ca înainte de ecografia generală (abdomen + pelvis) să nu mâncați cu cel puțin 6 ore în prealabil, iar ultimele două mese anterioare să fie ușoare. De asemenea, este indicat ca pacientul să ia timp de două zile în prealabil medicamente antibalonare, în conformitate cu dozajul precizat în prospect. Astfel, vor fi eliminate acumulările de gaze la nivelul stomacului și/sau al intestinelor și se vor putea obține imagini de calitate cât mai ridicată. Din aceleași considerente, este important ca pacientul să aibă scaun înainte de efectuarea ecografiei, iar dacă nu reușește acest lucru în mod natural să-și administreze medicamente împotriva constipației. Pentru examinarea ecografică a zonei pelvine este necesar să consumați 2 litri de apă în prealabil și să nu mergeți la toaletă.

Ce trebuie sa fac inainte de consultul ginecologic?

Pentru tinere, examenul de rutină este recomandat o dată pe an, iar pentru femeile trecute de 30 de ani de două ori pe an. Pentru ca investigațiile să fie concludente trebuie să știm că examenul ginecologic se face după 5 zile de la menstruație, iar cu 48 de ore în prealabil nu sunt recomandate spălăturile vaginale, tratamente sau contacte sexuale.

Ce trebuie sa fac inainte de recoltarea probelor biologice?

Pentru recoltarea sângelui: Trebuie să nu mâncați nimic timp de 12-14 ore înainte de recoltare, aveți voie în schimb să beți apă. Se cere o abstinență de la alcool cu 72 ore înainte. Totodată un alt factor care poate influența negativ rezultatele este tratamentul medicamentos. Medicul care vă recomandă analizele va stabili dacă tratamentul trebuie întrerupt sau nu. Pentru recoltarea exsudatului faringian: Recoltarea exsudatului faringian se face înainte să vă spălați pe dinți și înainte de a consuma alimente sau lichide. Pentru recoltarea urinei: Recoltarea urinei se face dimineața la prima oră, la domiciliul pacientului, după o igienă riguroasă, din jetul mijlociu al urinei. Recoltarea urinei se face într-un recipient steril numit Urocultor, care se poate achiziționa de la orice farmacie sau poate fi primit gratuit de la sediul Centrului Medical MEMORMED. Pentru recoltarea secreţiilor provenite din zona genitală: Pentru recoltarea secrețiilor genitale la femei se recomandă evitarea contactului sexual cu cel puțin 48 ore în prealabil, încetarea spălăturilor vaginale, oprirea tratamentului endovaginal. Pentru recoltarea secreției uretrale la barbați, pacientul nu trebuie să urineze cu o oră înainte de recoltare. Pentru recoltarea materiilor fecale: Recoltarea materiilor fecale se face la domiciliul pacientului, în recipiente speciale, numite coprocultoare, care pot fi achiziționate de la orice farmacie sau obținute gratuit de la sediul Centrului Medical MEMORMED. Examenul coproparazitologic impune recoltarea fecalelor într-un coprocultor fără mediu de cultură. Pentru un rezultat cât mai optim, acest examen necesită repetarea lui la interval de câteva zile deoarece ouăle, chistele sau larvele unor paraziți nu se elimină zilnic. Examenul coprobacteriologic (coprocultura) necesită recoltarea materiilor fecale fie intr-un coprocultor fără mediu de cultură, fie într-un coprocultor cu mediu de cultură (atunci când materiile fecale nu pot fi aduse la laborator într-un interval de 30-60 minute de la recoltare). Testul pentru depistarea hemoragiilor oculte necesită recoltarea materiilor fecale într-un coprocultor fără mediu de cultură.

In cat timp sunt gata analizele?

Fiecare tip de analiză are un anumit termen de execuție: Microbiologie: 5 zile lucrătoare Citologie: 10 zile lucrătoare Imunologie – Markeri endocrini și infecțiosi: 10 zile lucrătoare Analize uzuale – Biochimie și Hematologie: 72 ore Aceste termene sunt maxime, rezultatele putând fi gata și mai devreme. Ca în orice laborator de analize medicale pot apărea situații care ar putea decala termenul de execuție. Aceste situații sunt însă reduse la minim. Totuși, pentru a evita neplăcerile cauzate de deplasări fără succes la sediul MEMORMED pentru ridicarea rezultatelor, recomandăm să ne contactați în prealabil (telefonic sau prin email) pentru a afla dacă analizele dumneavoastră sunt finalizate.

Cum pot intra in posesia rezultatelor?

Conform politicii Centrului Medical MEMORMED și al reglementărilor cu privire la confidențialitatea datelor medicale, rezultatele analizelor vor fi transmise doar beneficiarului acestora, prin următoarele modalități: 1. Vizualizare online În momentul recoltării pacientul primește un cod unic de vizualizare al buletinului de analize medicale și împreună cu CNP-ul va putea accesa rezultatele pe site-ul www.memormed.ro, secțiunea Rezultate, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 - 20.00. Este foarte important ca pacientul să păstreze documentul primit la sediu, pe care este marcat codul unic de vizualizare, întrucât acest cod nu va putea fi comunicat ulterior telefonic sau prin email. Precizăm că în cazul externalizării unor analize, rezultatele acestora nu vor putea fi vizualizate online pe site-ul www.memormed.ro, dar pot fi transmise prin e-mail, dacă pacientul precizează o adresă personală în momentul recoltării și o consemnează pe formularul de recoltare. 2. Ridicare de la sediu în persoană Pacientul poate ridica în persoană rezultatele în original de la sediul Centrului Medical MEMORMED prin prezentarea unui act de identitate. 3. Ridicare de la sediu prin împuternicit În momentul recoltării, pacientul poate desemna o persoană împuternicită care va avea dreptul să-i ridice de la sediu buletinul de analize medicale în original. Împuternicitul se va prezenta cu un act de identitate și cu o copie după actul de identitate al beneficiarului analizelor medicale. Este foarte important ca pacientul să desemneze împuternicitul în momentul recoltării, numindu-l pe formularul de recoltare pe care-l primește la sediul Centrului Medical MEMORMED, întrucât nu va putea desemna un împuternicit ulterior telefonic sau prin email. Menționăm că toate aceste reglementări sunt menite a proteja datele dumneavoastră cu caracter confidențial.

Este necesara o programare prealabila?

Toate investigațiile, consultațiile și analizele se fac pe bază de programare în limita locurilor disponibile și în funcție de programul medicilor.

Cum pot plati?

La Centrul Medical MEMORMED modalitățile de plată acceptate sunt: cash și card.

PENTRU TOATA FAMILIA TA

servicii medicale gratuite

cu bilet de trimitere

vezi detalii in pagina fiecarei specialitati

centrul medical memormed

SC MEMORMED SRL, CUI 23052971, J40/392/2008, Sediu social: Bdul Alexandru Ioan Cuza, Nr. 30, Sector 1

Pentru a intra mai usor in legatura cu noi va rugam sa utilizati formularul de programari si va vom suna noi in cel mai scurt timp.

ACUM VA PUTETI PROGRAMA DIRECT PRIN programari.memormed.ro

BUCURESTI
1. Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, Nr. 30, Corp A si Corp B, Sector 1.

2. Str. George Georgescu, Nr. 54 - Policlinica si Imagistica

3. Str. Sf. Elefterie, Nr. 47-49 - Piata Cotroceni

SIBIU
1. Str. LUPTEI, Nr. 7

Telefon centrala

031-9443

Telefon direct Sibiu

0728-837.896

Telefon direct Imagistica

0786-055.341

Program de lucru

Luni-Vineri: 08.00-21.00 Sambata-Duminica: INCHIS

PROGRAMARE ONLINE