Psihiatrie

PsihiatrieACUM ȘI ÎN SIBIU!

 

Psihiatria este specialitatea medicală care abordează afecțiunile psihice, începând cu depistarea cauzelor acestora, urmată de diagnosticarea în conformitate cu clasificările internaționale, tratarea lor dar și prevenția recidivelor. Prin urmare, relația terapeutică în psihiatrie este una de durată, consultațiile de control ocupând un rol la fel de important ca examinarea inițială, pentru reevaluarea schemelor de tratament, dar și pentru consilierea psihiatrică în scopul prevenirii recăderilor sau surprinderii la timp a acestora.

De la stările de anxietate și tristețe până la ideile neconforme cu realitatea, tulburările de somn sau ale comportamentului alimentar, problemele de concentrare a atenției și memoriei sau orice alt simptom care sugerează o suferință psihică recomandă o consultație la cabinetul de psihiatrie în cel mai scurt timp.

Centrul Medical Memormed abordează toată patologia psihiatrică, cel mai frecvent întâlnite afecțiuni fiind tulburările afective (depresia majoră, tulburarea afectivă bipolară), tulburările anxioase (atacurile de panică, anxietatea generalizată), tulburările de somn, tulburările cognitive (demența Alzheimer sau cea vasculară), dar și tulburările psihotice sau dependențele de substanțe.

Pacienții noștri sunt întâmpinați cu empatie și profesionalism, adesea evaluarea fiind multidisciplinară pentru a identifica situațiile în care simptomatologia psihiatrică apare din cauza unei suferințe organice.

Examinarea de către medicul psihiatru constă într-un dialog cu pacientul în timpul căruia acesta relatează atât simptomele care au determinat adresarea la cabinetul de psihiatrie și evoluția lor în timp, cât și antecedentele personale și familiale, medicul stabilind contextul bio-psiho-social al pacientului, precum și starea prezentă prin observarea directă în timpul consultației. Uneori, dialogul include și persoane din familie sau din anturajul pacientului, cu acordul acestuia.

Cabinetul de psihiatrie din cadrul Centrului Medical Memormed asigură confidențialitatea deplină a informațiilor relatate în timpul consultațiilor și suportul total prin înțelegerea suferinței psihice în întreaga ei complexitate.

Ne propunem depășirea prejudecăților și promovarea compasiunii, precum și educarea oamenilor despre durerea ce poate rezulta prin stigmatizarea și izolarea socială a semenilor lor cu suferințe psihice.

Oferim și servicii prin decontare CAS dacă vă prezentați cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist.

IMPORTANT! Clinica MEMORMED oferă servicii de Psihiatrie atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save