Psihiatrie

PsihiatrieIMPORTANT! Clinica MEMORMED ofera servicii de Psihiatrie atat pentru adulti cat si pentru copii.

Psihiatria este specialitatea medicala care abordeaza afectiunile psihice, incepand cu depistarea cauzelor acestora, urmata de diagnosticarea in conformitate cu clasificarile internationale, tratarea lor dar si preventia recidivelor. Prin urmare relatia terapeutica in psihiatrie este una de durata, consultatiile de control ocupand un rol la fel de important ca examinarea initiala, pentru reevaluarea schemelor de tratament dar si pentru consilierea psihiatrica in scopul prevenirii recaderilor sau surprinderii la timp a acestora.

De la starile de anxietate si tristete pana la ideile neconforme cu realitatea, tulburarile de somn sau ale comportamentului alimentar, problemele de concentrare a atentiei si memoriei sau orice alt simptom care sugereaza o suferinta psihica recomanda o consultatie la cabinetul de psihiatrie in cel mai scurt timp.

Centrul Medical Memormed abordeaza toata patologia psihiatrica, cel mai frecvent intalnite afectiuni fiind tulburarile afective (depresia majora, tulburarea afectiva bipolara), tulburarile anxioase (atacurile de panica, anxietatea generalizata), tulburarile de somn, tulburarile cognitive (dementa Alzheimer sau cea vasculara) dar si tulburarile psihotice sau dependentele de substante.

Pacientii nostri sunt intampinati cu empatie si profesionalism, adesea evaluarea fiind multidisciplinara pentru a identifica situatiile in care simptomatologia psihiatrica apare datorita unei suferinte organice.

Examinarea de catre medicul psihiatru consta intr-un dialog cu pacientul in timpul caruia acesta relateaza atat simptomele care au determinat adresarea la cabinetul de psihiatrie si evolutia lor in timp, cat si antecedentele personale si familiale, medicul stabilind contextul bio-psiho-social al pacientului, precum si starea prezenta prin observarea directa in timpul consultatiei. Uneori dialogul include si persoane din familie sau din anturajul pacientului, cu acordul acestuia.

Cabinetul de psihiatrie din cadrul Centrului Medical Memormed asigura confidentialitatea deplina a informatiilor relatate in timpul consultatiilor si suportul total prin intelegerea suferintei psihice in intreaga ei complexitate.

Ne propunem depasirea prejudecatilor si promovarea compasiunii, precum si educarea oamenilor despre durerea ce poate rezulta prin stigmatizarea si izolarea sociala a semenilor lor cu suferinte psihice.

Oferim si servicii prin decontare CAS daca va prezentati cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist.

NOU! Acum puteti veni cu trimitere si la Psihiatrie Pediatrica pentru servicii medicale gratuite. Dr. Adrian Anton, specialist in Psihiatrie Pediatrica ofera consultatii si consiliere in toata patologia specifica copilului.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save