Reumatologie

REUMATOLOGIE

reumatologieReumatologie este o specialitate independenta ce si-a propus sa se ocupe de bolile “medicale” ale aparatului locomotor. Ea se delimiteaza astfel de ortopedie (care se ocupa de bolile “chirurgicale” ale aparatului locomotor), cat si de balneofizioterapie (disciplina eminamente terapeutica ce se adreseaza nu numai bolnavilor reumatici, ci si celor neurologici, cardiovasculari, respiratori).

Prin progresele mari realizate in acest domeniu in ultimii ani:
– s-au clarificat mecanisme etiopatogenice;
– s-au ameliorat semnificativ tehnicile de diagnostic;
– au devenit accesibile numeroase mijloace terapeutice, atat medicale (medicamentoase) cat si ortopedico-chirurgicale si recuperatorii.

In cadrul explorarilor paraclinice-pe langa tehnicile “clasice” (de laborator, radiologice), figureaza si tehnicile foarte recente (densitometrie osoasa) si tehnicile moderne relativ greu accesibile (rezonanta magnetica nucleara; CT) folosite in diagnosticul:
– reumatismelor inflamatorii (Poliartrita reumatoida, Spondilartrita anchilozanta, Artropatia gutoasa, Artropatia psoriazica, Spondilartropatii seronegative)
– degenerative (Artroza, Spondilartroze)
– abarticulare (Tendinita) si bolile tesutului osos (Osteoporoza), tumorile osteoarticulare,
– manifestarile articulare din bolile endocrine, gastro-intestinale, hematologice, neurologice, bolile infectioase
– posttraumatice.

De aici se poate desprinde preocuparea pentru diagnostic precoce al bolilor reumatice, tratament profilactic si curativ al acestora, pentru o mai buna ingrijire a bolnavilor reumatici cu consecinte socio-economice importante.

Vino din timp la medic si evita astfel complicatiile bolilor reumatice.

Oferim si servicii Gratuite prin decontare CAS daca va prezentati cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist.

Save

Save

Save

Save

Save

Save