Reumatologie

reumatologieReumatologie este o specialitate independentă ce și-a propus să se ocupe de bolile „medicale” ale aparatului locomotor. Ea se delimitează astfel de Ortopedie (care se ocupa de bolile „chirurgicale” ale aparatului locomotor), cât și de balneofizioterapie (disciplina eminamente terapeutică ce se adresează nu numai bolnavilor reumatici, ci și celor neurologici, cardiovasculari, respiratori).

Prin progresele mari realizate în acest domeniu în ultimii ani:
– s-au clarificat mecanisme etiopatogenice;
– s-au ameliorat semnificativ tehnicile de diagnostic;
– au devenit accesibile numeroase mijloace terapeutice, atât medicale (medicamentoase), cât și ortopedico-chirurgicale și recuperatorii.

În cadrul explorărilor paraclinice – pe lângă tehnicile „clasice” (de laborator, radiologice), figurează și tehnicile foarte recente (densitometrie osoasă) și tehnicile moderne relativ greu accesibile (rezonanța magnetică nucleară; CT) folosite în diagnosticul:
– reumatismelor inflamatorii (Poliartrita reumatoidă, Spondilartrita anchilozantă, Artropatia gutoasă, Artropatia psoriazică, Spondilartropatii seronegative)
– degenerative (Artroza, Spondilartroze)
– abarticulare (Tendinita) și bolile țesutului osos (Osteoporoza), tumorile osteoarticulare,
– manifestările articulare din bolile endocrine, gastro-intestinale, hematologice, neurologice, bolile infecțioase
– posttraumatice.

De aici se poate desprinde preocuparea pentru diagnostic precoce al bolilor reumatice, tratament profilactic și curativ al acestora, pentru o mai bună îngrijire a bolnavilor reumatici cu consecințe socio-economice importante.

Vino din timp la medic și evită astfel complicațiile bolilor reumatice.

Oferim și servicii GRATUITE prin decontare CAS dacă vă prezentați cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist.

Save

Save

Save

Save

Save

Save