ORL

orl

Oto-rino-laringologia (ORL) este specialitatea care se ocupă cu patologia urechii (oto-), nasului (rino-), a laringelui (laringo-) și cu patologia structurilor cervicale și faciale.

Urechile

Scăderea auzului este o patologie frecventă la adulți. Medicul este specializat în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor urechii: tratamentul medical și chirurgical al scăderii auzului (surditate), infecțiile auriculare cu scurgerea de secreții urât mirositoare din ureche (otite), tulburările de echilibru (vertij, amețeală), zgomotele în ureche (acufene, tinnitus). De asemenea, dopul de ceară în ureche reprezintă unul din principalele motive de scădere a auzului la adult.

Nasul

Ne putem adresa medicului ORL-ist în cazul în care suferim de obstrucție nazală (nas înfundat datorat deviației septului nazal, hipertrofiei cornetelor nazale, secrețiilor persistente în nas), presiune pe aria de proiecție a sinusurilor, dureri de cap. De asemenea, reacțiile alergice nazale (mâncărimi nazale, strănutul în salve, secreții apoase în nas), tulburările de miros, polipii intră în categoria bolilor pentru care este necesar un consult ORL.

Gâtul

Comunicarea (vocea, vorbitul, cântatul) și deglutiția (abilitatea de a înghiți alimente) sunt funcții ce se realizează în regiunea gâtului. Medicul ORL-ist este specializat în diagnosticul și tratamentul bolilor faringelui (amigdalite, faringite), ale laringelui (răgușeala persistentă este un motiv important pentru a efectua un consult ORL, putând fi primul semn al apariției unei tumori în această regiune, dificultatea la respirat este un semn al obstrucției respiratorii) și ale tractului superior aero-digestiv (dificultatea la înghițit reprezintă un motiv de îngrijorare).

Regiunea cervicală

Consultul la medicul ORL-ist este necesar când regiunea cervicală devine deformată: fie în scurt timp, prin apariția tumefacțiilor dureroase cervicale, fie prin dezvoltarea în ritm lent a unor mase tumorale. Orice masă de țesut nou aparută poate fi semnul unei tumori benigne sau maligne, iar consultul și investigațiile sunt obligatorii.

Oferim și servicii prin decontare CAS dacă vă prezentați cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save