ORL

orlORL

Oto-rino-laringologia (ORL) este specialitatea care se ocupa cu patologia urechii (oto-), nasului (rino-), a laringelui (laringo-) si cu patologia structurilor cervicale si faciale.

Urechile

Scaderea auzului este o patologie frecventa la adulti. Medicul este specializat in diagnosticul si tratamentul afectiunilor urechii: tratamentul medical si chirurgical al scaderii auzului (surditate), infectiile auriculare cu scurgerea de secretii urat mirositoare din ureche (otite), tulburarile de echilibru (vertij, ameteala), zgomotele in ureche (acufene, tinnitus). De asemenea, dopul de ceara in ureche reprezinta unul din principalele motive de scadere a auzului la adult.

Nasul

Ne putem adresa medicului ORL-ist in cazul in care suferim de obstructie nazala (nas infundat datorat deviatiei septului nazal, hipertrofiei cornetelor nazale, secretiilor persistente in nas), presiune pe aria de proiectie a sinusurilor, dureri de cap. De asemenea reactiile alergice nazale (mancarimi nazale, stranutul in salve, secretii apoase in nas), tulburarile de miros, polipii intra in categoria bolilor pentru care este necesar un consult ORL.

Gatul

Comunicarea (vocea, vorbitul, cantatul) si deglutitia (abilitatea de a inghiti alimente) sunt functii ce se realizeaza in regiunea gatului. Medicul ORL-ist este specializat in diagnosticul si tratamentul bolilor faringelui (amigdalite, faringite), ale laringelui (raguseala persistenta este un motiv important pentru a efectua un consult ORL, putand fi primul semn al aparitiei unei tumori in aceasta regiune, dificultatea la respirat este un semn al obstructiei respiratorii) si ale tractului superior aero-digestiv (dificultatea la inghitit reprezinta un motiv de ingrijorare).

Regiunea cervicala

Consultul la medicul ORL-ist este necesar cand regiunea cervicala devine deformata: fie in scurt timp, prin aparitia tumefactiilor dureroase cervicale, fie prin dezvoltarea in ritm lent a unor mase tumorale. Orice masa de tesut nou aparuta poate fi semnul unei tumori benigne sau maligne, iar consultul si investigatiile sunt obligatorii.

Oferim si servicii prin decontare CAS daca va prezentati cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save