Psihologie

psihologieServiciile de psihologie sunt oferite de dr. Camelia Nițulescu, cu dublă profesie: Psiholog specializat în psihologie clinică, psihopedagogie și logopedie / Medic specializat în neurologie pediatrică.

PSIHOLOGIE CLINICĂ. Servicii

  • Evaluare psihologică cu referire la factorii psihologici implicați în sănătate și boală, dezvoltare mintală și tulburare mintală, handicap/dizabilități pentru copii și adulți.
  • Evaluare psihologică cu referire la factorii psihologici cu relevanță pentru individ, cuplu, familie, grup/organizație.
  • Evaluarea psihologică clinică a copiilor cu cerințe educaționale speciale.
  • Evaluare psihologică în vederea eliberării Fișei psihologice în vederea încadrării în grad de handicap și a planificării beneficiilor, serviciilor și intervențiilor pentru copilul cu dizabilități și/sau cerințe educationale speciale cu vârsta de la 0 până la 3 ani.
  • Evaluare psihologică în vederea eliberării avizului psihologic în specialitatea Psihologie clinică.
  • Intervenție psihologică clinică pentru modificarea factorilor psihologici cu relevanță pentru sănătate și boală pentru copii și adulți.

Pentru realizarea unei evaluări psihologice pot fi necesare mai multe ședințe.
Durata unei sedințe de evaluare/intervenție psihologică este de 50 minute.

Costul pentru eliberarea unui act profesional  (aviz psihologic / fișa psihologică / raport psihologic) este inclus în costul ședințelor necesare realizării evaluării psihologice.

PSIHOPEDAGOGIE SPECIALĂ. Servicii

In cadrul acestei ramuri a psihologiei este necesară o evaluare înaintea începerii programului de terapie pentru identificarea și caracterizarea problemelor cu care se confruntă pacientul și pentru identificarea factorilor care pot contribui la recuperare, dar și a factorilor care pot influența în mod negativ recuperarea.