Psihologie

psihologiePSIHOLOGIE

Serviciile de psihologie sunt oferite de dr. Camelia Nitulescu, cu dubla profesie: Psiholog specializat in psihologie clinica, psihopedagogie si logopedie / Medic specializat in neurologie pediatrica.

PSIHOLOGIE CLINICA. Servicii

  • Evaluare psihologică cu referire la factorii psihologici implicați în sănătate și boală, dezvoltare mintală și tulburare mintală, handicap/dizabilități pentru copii și adulți.
  • Evaluare psihologică cu referire la factorii psihologici cu relevanță pentru individ, cuplu, familie, grup/organizație.
  • Evaluarea psihologică clinică a copiilor cu cerințe educaționale speciale.
  • Evaluare psihologică în vederea eliberării Fișei psihologice în vederea încadrării în grad de handicap și a planificării beneficiilor, serviciilor și intervențiilor pentru copilul cu dizabilități și/sau cerințe educationale speciale cu vârsta de la 0 până la 3 ani.
  • Evaluare psihologică în vederea eliberării avizului psihologic în specialitatea Psihologie clinică.
  • Intervenție psihologică clinică pentru modificarea factorilor psihologici cu relevanță pentru sănătate și boală pentru copii și adulți.

Pentru realizarea unei evaluări psihologice pot fi necesare mai multe sedințe.
Durata unei sedințe de evaluare/intervenție psihologică este de 50 minute.

Costul pentru eliberarea unui act profesional  (aviz psihologic / fisa psihologica / raport psihologic) este inclus in costul sedintelor necesare realizarii evaluarii psihologice.

PSIHOPEDAGOGIE SPECIALA. Servicii

In cadrul acestei ramuri a psihologiei este necesara o evaluare inaintea inceperii programului de terapie pentru identificarea si caracterizarea problemelor cu care se confrunta pacientul si pentru identificarea factorilor care pot contribui la recuperare, dar si a factorilor care pot influenta in mod negativ recuperarea.