Telemedicina

Telemedicina – Consiliere medicală la distanță

Ne gândim la tine! În cadrul campaniei #staiacasă, dacă ai nevoie de un sfat medical / o recomandare din partea unui medic specialist ne poți solicita o consiliere medicală prin telefon.

Consilierea telefonică (Telemedicina) este metoda simpla de a obține – în cel mai scurt timp posibil – de la un medic specialist, un sfat sau o recomandare de conduită pentru afecțiunea/problema ta.

Te informăm că această metodă nu înlocuiește consultația oferită în cabinet.

 

Dorești o consiliere medicală la distanță?

Cum procedez?

Pasul 1.

Ne trimiți o solicitare pe adresa: telemedicina@memormed.ro care să cuprindă:

  • Nume și Prenume:
  • E-mail:
  • Telefon:
  • CNP:
  • Specialitatea dorită:
  • Medicul solicitat:

Pasul 2.

Un consultant MEMORMED te va contacta pentru a stabili de comun acord data și ora programării.

Pasul 3.

Vei primi o factură proformă cu suma de plată pe care va trebui să o achiți în prealabil și să ne trimiți dovada plății prin email.

Important! Dacă ai anumite documente medicale (rezultate analize, investigații, scrisori medicale, etc.) relevante pentru problema ta, te rugăm să le atașezi împreună cu dovada plății pentru ca medicul să le poată analiza înainte de consultația la distanță.

Pasul 4.

După confirmarea plății vei fi contactat telefonic la data și ora stabilite de către medicul la care ai făcut programarea în vederea consilierii medicale la distanță.

 

În ce constă consilierea medicală la distanță?

Telemedicina implică o discuție cu medicul în care îi vei descrie simptomele tale și problema cu care te confrunți, vei raspunde la o serie de întrebări, iar medicul va stabili conduita terapeutică potrivită pentru situația ta particulară.

Este important să îți stabilești în prealabil întrebările pe care vrei să le pui și să ai la îndemână orice documente medicale relevante.

După finalizarea consilierii vei primi prin email un raport medical care va cuprinde informațiile transmise telefonic.

Important de reținut! Telemedicina nu înlocuiește consultația din cabinet și în anumite situații pentru a putea pune un diagnostic și /sau prescrie un tratament, medicul poate avea nevoie de investigații și analize suplimentare care să necesite prezența ta în cabinet.

Te rugăm să respecți data și ora programării. Să te asiguri că ești disponibil și ai telefonul în apropiere pentru a putea răspunde, precum și bateria încărcată.

 

Tarife:

Consiliere medicală telefonică inițială – 100 lei

Consiliere medicală telefonică tip “control” – 60 lei

 

Întrebări frecvente 

Care este durata unei consilieri medicale la distanță?

Pentru toate specialitățile durata maximă a consilierii medicale la distanță este de maxim 20 de minute.

Pot modifica data și ora programării?

Poți modifica data și ora programării cu cel mult 2 ore în prealabil.  Solicitarea de modificare te  rugăm să o trimiți pe telemedicina@memormed.ro.

Pot anula programarea?

Poți anula programarea cu cel mult 2 ore în prealabil printr-o solicitare transmisă pe telemedicina@memormed.ro. În acest caz banii se vor returna în termen de 3 zile lucrătoare de la data solicitării anulării în contul din care ai efectuat plata.

Ce se întâmplă dacă nu sunt disponibil?

Dacă nu vei fi disponibil în momentul programării (nu vei răspunde la telefon, vei avea telefonul închis) consultația se consideră neonorată și suma achitată nu va putea fi returnată.

Ce se întâmplă dacă nu sunt contactat?

În cazul excepțional în care nu vei fi contactat la data și ora stabilite, vei primi înapoi suma achitată sau vei putea stabili o nouă programare. În orice caz, dacă din diverse motive neprevăzute medicul nu va putea onora consilierea medicală telefonică vei fi anunțat din timp și împreună cu consultantul MEMORMED vei stabili varianta cea mai convenabilă pentru tine.

Pot apela acest serviciu în cazuri de urgență?

NU solicitați această variantă în situații medicale de urgență. Pentru orice situație medicală de urgență te rugăm să apelezi serviciul 112.

Cum procedez atunci când medicul îmi face recomandări și mi se indică / doresc să revin la un interval pentru a discuta evoluția stării de sănătate?

În acest caz vei solicita o nouă consiliere medicală la distanță. Precizează că revii în urma unei consultații anterioare. Tariful va fi echivalent unei consultații de tip “Control” în cazul în care este vorba despre aceeași afecțiune și nu a trecut mai mult de 1 lună de la Consultația inițială.

Cum procedez atunci când am fost la un consult inițial în cabinet și solicit o consiliere medicală telefonică tip cu privire la evoluția stării de sănătate?

În această situație vei achita tariful pentru consultanță medicală tip “control”.

 

Notă de informare privind protecția datelor personale

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, precum și a Regulamentului UE 2016/679, SC MEMORMED SRL, Bdul A. I. Cuza, Nr. 30, Sector 1, București, email: gdpr@memormed.ro. Tel: 031-9443, are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal pe care ni le furnizați despre dumneavoastră.

Pachetul promotional cu 60 de analize

Detalii Pachet Promotional

vezi detalii

centrul medical memormed

SC MEMORMED SRL, CUI 23052971, J40/392/2008, Sediu social: Bdul Alexandru Ioan Cuza, Nr. 30, Sector 1

Pentru a intra mai usor in legatura cu noi va rugam sa utilizati formularul de programari si va vom suna noi in cel mai scurt timp.

ACUM VA PUTETI PROGRAMA DIRECT PRIN programari.memormed.ro

BUCURESTI
1. Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, Nr. 30, Corp A si Corp B, Sector 1.

2. Str. George Georgescu, Nr. 54 - Policlinica si Imagistica

3. Str. Sf. Elefterie, Nr. 47-49 - Piata Cotroceni

SIBIU
1. Str. LUPTEI, Nr. 7

Telefon centrala

031-9443

Telefon direct Sibiu

0728-837.896

Telefon direct Imagistica

0786-055.341

Program de lucru

Luni-Vineri: 08.00-21.00

Sambata: 09.00-17.00 (call-center si clinica Unirii doar pe baza de programare) Duminica: INCHIS

PROGRAMARE ONLINE