Urologie

Urologia este o specialitate medicală care tratează afecțiunile aparatului urinar și reproducător la bărbați, și pe cele ale aparatului urinar la femei.Urologie

Problemele de sănătate din sfera urologică implică următoarele organe: rinichiul, ureterul, vezica urinară, uretra, penisul, prostata, testicolele (ultimele trei din cele enumerate evident în cazul pacienților de sex masculin).

Urologie. Cele mai frecvente afecțiuni.

Afecțiunile cele mai frecvent întâlnite în practică sunt litiaza renală (calculii renali, care dau frecvent colică renală), infecțiile urinare repetate (mai ales la femei), bolile cu transmitere sexuală, adenomul de prostată și cancerul de prostată, precum și tumorile de vezică urinară.

În unele patologii de graniță (infertilitatea masculină de exemplu) are loc o bună colaborare între specialitățile Urologie și Endocrinologie; alt exemplu este colaborarea cu medicul ginecolog în diagnosticul și tratamentul incontinenței urinare de efort la femeie.

Oferim și servicii GRATUITE prin decontare CAS dacă vă prezentați cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save