Nutriție

Nutritie

Obezitatea, considerată boala secolului este un factor de risc cu impact semnificativ în afecțiuni precum hipertensiunea arterială, dislipidemii, boală coronariană, diabetul zaharat, diverse forme de neoplasm, tulburări respiratorii, infertilitate. Riscul acestor afecțiuni scade foarte mult sau chiar dispare odată cu scăderea ponderală. De aceea, obiectivul alimentației contemporane ar trebui să fie păstrarea stării de sănătate, iar felul în care percepem alimentația și alegerile pe care le facem în fiecare zi au un impact major asupra acestui lucru.

Deși suntem asaltați cu sfaturi despre nutriție în media, în multe situații nu stim exact cum să asociem alimentele, când să le consumăm și în ce cantități. Acest lucru se întâmplă deoarece alimentația fiecărei persoane ar trebui să fie individualizată în funcție de scopul pe care îl are (scădere ponderală, menținere sau chiar creștere în greutate), obiceiurile și preferințele alimentare, starea de sănătate.

Scopul nostru este de a veni în ajutorul persoanelor care doresc să slăbească, să se mențină și să mănânce sănătos, cu ajutorul unor programe individualizate, centrate pe necesitățile și preferințele alimentare ale pacientului.

Orice program de nutriție pornește de la investigarea stării de sănătate prin efectuarea unor investigații de bază și stabilirea necesarului caloric zilnic.

Save

Save