Screening pentru riscul de osteoporoză

Osteoporoza este cea mai frecventă afecțiune a scheletului. Conform statisticilor, una din două femei și unul din opt bărbați va avea o fractură cauzată de osteoporoză. Cea mai răspândită formă de boală este osteoporoza primară, afectând femeile în postmenopauză, când este cauzată de lipsa hormonilor ovarieni. Osteoporoza secundară, mult mai rară, apare ca urmare a unor boli în cadrul cărora este alterată rezistența osului (boli endocrine, hematologice, renale, digestive, de nutriție).
Osteoporoza primară este favorizată de greutatea corporală mică, statură mică, fumatul, abuzul de alcool, lipsa de activitate fizică, alimentația săracă în calciu.
Cea mai simplă și non-invazivă metodă de stabilire a riscului de osteoporoză este osteodensitometria cu ultrasunete (ultrasonometrie calcaneană). Aceasta realizează o evaluare cantitativă a unor parametri osoși și se efectuează la nivelul calcaneului, fiind un sediu accesibil, dar având în același timp o activitate metabolică intensă, asemănătoare sediului vertebral. Durează câteva minute și se poate spune imediat dacă suferiți de osteoporoză sau dacă aveți un risc pentru a o dezvolta în viitor.
Acest tip de investigație se realizează de către medicul reumatolog și se poate efectua GRATUIT cu trimitere de la medicul de familie.
Pentru mai multe informații și programare puteti apela 031-9443 sau sa completați formularul de programări disponibil pe site.

Medici Reumatologi

Dr. Andreea Apostol - medic specialist Reumatologie // Dr. Anca Maria Dima - medic specialist Reumotologie
Optează pentru varianta cu Bilet de Trimitere și te bucuri de consultații GRATUITE interdisciplinare la recomandarea medicului: Neurologie / Ortopedie / Endocrinologie / Diabet zaharat.

Pachetul Include

200 RON pret intreg 270 RON

Gratuit

cu trimitere

- Consult medic specialist Reumatologie
- Osteodensitometrie cu ultrasunete (ultrasonometrie calcaneană)
- Interpretare și recomandare schemă de tratament

Medici dedicati, servicii medicale din suflet

Echipa MEMORMED ofera consultatii interdisciplinare pentru ca tu sa primesti raspunsurile si tratamentul de care ai nevoie.

DESCOPERA TOATE SPECIALITATILE MEDICALE