Peelingul Chimic

Dermatologie Estetica. Cateva informatii despre Peelingul Chimic

Peelingul este metoda prin care, prin intermediul aplicării unei substanţe pe suprafaţa pielii, se îndepărtează o porţiune din grosimea pielii pentru a obţine un efect terapeutic. Efectul terapeutic poate fi reprezentat de îndepărtarea straturilor alterate, pigmentate excesiv sau de stimularea sintezei de substanţe care conferă pielii mai multă fermitate sau elasticitate.
Acest din urmă efect are importanţă în ameliorarea unor cicatrici apărute după diferite procese inflamatorii (cel mai frecvent este vorba despre acnee). Peelingul poate fii utilizat chiar în tratamentul acneei, mai ales acneea comedoniana, dar şi a formelor usoare papulo-pustuloase. Peelingul poate avea acţiune depigmentantă, putând fi utilizat în diferite situaţii în care apare această problemă, cel mai frecvent în melasmă, formele cu pigment situat superficial.
Datorită capacităţii substanţelor utilizate în peeling de a îndepărta un strat de piele mai gros sau mai subţire, aceasta metodă poate fi utilizată şi pentru îndepărtarea minim invazivă a unor tumori benigne cutanate cum ar fi cheratozele seboreice. Se poate folosi chiar şi pentru îndepărtarea unor leziuni cu potenţial premalign (cheratozele actinice).
Înaintea începerii peelingului este necesara o consultatie care să stabilească preparatul cel mai potrivit pentru afectiunea pacientului, să descopere eventualele contraindicaţii la pacientul respectiv şi să informeze pacientul despre modul de desfăşurare a tratamentului.

Peelingul chimic constituie un tratament eficace pentru următoarele afecţiuni:
acneea vulgară (inclusiv cazurile cu acnee comedoniană rezistentă la tratament)
complicaţiile acneei (hiperpigmentări postinflamatorii)
cheratoze seboreice (mai ales in zona feţei, alternativă la proceduri mai agresive)
cheratoze actinice (mai ales în zona feţei ca alternativă la proceduri mai agresive)
melasma (formele cu pigment situat superficial)
hiperpigmentări postinflamatorii
lentigo

Pentru informatii complete despre serviciile de Dermatologie Estetica oferite de Centrul Medical MEMORMED accesati pagina http://memormed.ro/specialitate/dermato-cosmetica-medicala/.