Tratament nehormonal în menopauza

Menopauza

 

 

Fiecare femeie are o experiență diferită în ceea ce privește menopauza. Vârsta la care menopauza se instalează de obicei este 46-55 de ani. De multe ori, femeile cu simptome ale menopauzei vor să facă investigații hormonale, pentru a vedea care sunt schimbările, însă schimbările în statutul hormonal sunt tot timpul aceleași.

 

De la 60% până la 80% dintre femei aflate în menopauza vor avea bufee de căldură și transpirații nocturne, iar la 25% dintre ele le este afectată și calitatea vieții. Aceste simptome pot dura o perioadă diferită de timp, dar poate ține chiar și 15 ani.

În ce constă tratamentul
nehormonal în menopauză?

 

Schimbări în stilul de viață:
– Exerciții aerobice regulate, ca alergatul, înotul sau exerciții de intensitate mică, ca Yoga;
– Micșorarea dozei de cofeină și alcool;
– Abandonarea fumatului, care joacă un rol mare în simptomatologia menopauzei. Ba chiar mai mult, femeile care fumează sau sunt supuse fumatului pasiv au menopauză cu 2 ani mai devreme, în medie, și simptome mai accentuate.

Preparatele pe bază de plante (Isoflavones) folosite cu regularitate pot reduce din bufeele de căldură și transpirațiile nocturne. Dar, este important de menționat, că nu toate suplimentele sunt licențiate și înregistrate, și deci respectiv calitatea lor poate fi dubioasă, de aceea atunci când procurați un astfel de medicament, procurați-l din farmacii și asigurați-vă că acesta are licență sau Traditional Herbal Registration (THR).

Acupunctura, făcută de un specialist.

Terapia Comportamentală Cognitivă, la psihoterapeut, în cazul în care femeia prezintă anxietate, apatie sau depresie.

Creme, geluri și supozitoare nehormonale pentru lubrifiere în cazul în care femeia întâmpină probleme de uscăciune vaginală.

Și nu în ultimul rând, suplimentele de vitamine ca: Vitamina D3, Calciu, glucozamină și condroitină, Zinc și altele, în dependență de strictă necesitate a fiecărei femei în menopauză.

 

Articol semnat de Dr. Chelki Ikram (www.facebook.com/dr.che.ikram), Medic Specialist Obstetrică – Ginecologie, Competență ultrasonografie obstetricală și ginecologică, histeroscopie și laparoscopie, în cadrul Clinicilor Memormed.

 

Dacă doriți o programare pentru un consult de specialitate vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 031-9443  sau să solicitați o programare accesând link-ul următor:  Contacteaza-ne! Centrul Medical Memormed

PROGRAMARE ONLINE