Hipoacuzia – scăderea auzului

Can't,Hear,You!,Portrait,Of,Attentive,Ginger,Girl,In,Checkered

 

Un articol realizat de Dr. Nicoleta Ungureanu, Medic Specialist O.R.L., în cadrul Centrului Medical Memormed, despre hipoacuzia – scăderea auzului


Scăderea auzului – hipoacuzia – reprezintă un semnal de alarmă ce trebuie să îndrume pacientul către un consult de specialitate. Este important să vă prezentați la medic imediat ce sesizați o scădere a auzului, fie că este vorba de o scădere bruscă sau una lentă, însoțită sau nu și de alte simptome (durere, secreții la nivelul urechii, amețeli, acufene – țiuit în urechi…).

Hipoacuzia poate apărea la orice vârstă!

Sunt mulți copii care se nasc sau devin hipoacuzici din cauza unor afecțiuni. Pe termen lung, hipoacuzia la copil are consecințe grave (tulburări sau întârziere în limbaj, rezultate școlare slabe, inserție socială dificilă, senzația de inferioritate, neîncredere in forțele proprii).

De multe ori hipoacuzia apare lent, este acceptată ca normalitate sau trecută cu vederea. În timp, ea se poate agrava și poate duce la scăderea capacității de concentrare și izolare.

„Pierderea vederii ne izolează de obiecte, pierderea auzului ne izolează de oameni”

În funcție de cauza hipoacuziei (vârsta, expunerea la zgomot profesional sau industrial, inflamații, infecții otice, dop de cerumen, utilizarea unor medicamente de sinteză….) aceasta se poate trata (medicamentos, chirurgical…) sau pacientul poate beneficia de proteză auditivă pentru compensarea dificitului auditiv.Este important de știut că protezarea auditivă se poate efectua și gratuit prin casa de asigurări de sănătate cu recomandare de la medicul specialist.

Printr-un consult O.R.L (examen clinic, otoscopic, audiogramă și timpanogramă) se va identifica exact cauza scăderii auzului și se va decide conduita terapeutică ulterioară adecvată fiecărui caz în parte.

 

Despre serviciile oferite în cadrul Centrului Medical MEMORMED puteți afla toate detaliile aici: https://memormed.ro/specialitate/orl/

Dacă doriți o programare pentru un consult de specialitate vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 031-9443  sau să solicitați o programare accesând link-ul următor:  Contacteaza-ne! Centrul Medical Memormed

PROGRAMARE ONLINE