DERMAPEN Microneedling – Ce este și cum funcționează?

DermapenDERMAPEN

Microneedling-ul este un tratament de dermatologie estetică prin care se induce formarea de colagen la nivelul pielii, folosind un aparat cu ace foarte fine care produce microînțepături superficiale.

Principiul terapeutic pe care se bazează este acela de a crea în mod controlat o injurie a pielii astfel încât să stimulăm organismul să formeze straturi noi de elastină şi colagen. În plus, canalele verticale produse de micro-ace permit, în timpul procedurii, absorbţia mai eficientă a unor substanţe active prin piele (acid hialuronic, substanțe depigmentante, serumuri antiaging).

Tratamentul poate fi folosit pe față, gât, decolteu, mâini și alte zone ale corpului.

Care sunt indicațiile microneedling-ului?

Tratamentul cu Dermapen este folosit pentru:
– riduri ușoare și moderate
– acnee și pori dilatați
– cicatrici (postacnee, postarsură, postchirurgicale)
– pete hiperpigmentare
– laxitate
– vergeturi
– vitiligo
– alopecii

Cum se desfasoară tratamentul cu Dermapen?

 Ședința durează aproximativ 60 minute. Cu 45 de minute înainte, se aplică o cremă anestezică pentru ca disconfortul să fie minim.

Procedura propriu-zisă constă în folosirea dispozitivului cu ace în mod repetat și a unor substanțe active necesare tenului pacientului.

La sfârșit se aplică, timp de 20 de minute, o mască specială cu rol de hidratare și calmare a pielii și o cremă cicatrizantă cu factor de protecție solară.

De câte ședințe Dermapen este nevoie?

 Deşi o singură şedinţă poate oferi un rezultat vizibil, pentru a obține rezultatul optim este recomandată o serie de 3-4 tratamente la interval de 6-8 săptămâni. Rezultatele sunt permanente, nu e necesară repetarea tratamentului.

 Care sunt contraindicatiile procedurii cu Dermapen?

– Rozacee papulo-pustuloasă
– Acnee vulgar, stadiu avansat

– Herpes
– Veruci
– Sclerodermie
– Infecții bacteriene/fungice
– Plăgi cutanate
– Keratoză actinică
– Cancer cutanat
– Hemofilie

Care sunt recomandările înainte de procedura de microneedling?

Pentru a avea rezultate cât mai bune, ar trebui respectate următoarele recomandări: nu folosiți produse cu retinoizi sau produse agresive/exfoliante cu 48 ore înainte de procedură, evitați expunerea la soare cu 48 ore înainte de procedură si informați medicul dacă există istoric de herpes cutanat.

Cum îngrijim pielea după tratamentul cu Dermapen?

Timp de o săptamână, se aplică creme cu efect de hidratare și calmare. La o săptămână după procedură, pacientul se poate întoarce la schema de îngrijire obișnuită a pielii.

Timp de 48 ore după tratamentul de microneedling, e bine să evitați expunerea la soare, efortul fizic intens, sauna, piscina, dușurile fierbinți, alte proceduri dermatologice (fillere cu acid hialuronic, toxină botulinică), tratamentele iritative (retinoizi, hidroquinona, exfolianți).

 

Procedura Dermapen este disponibilă în sediul MEMORMED Victoriei – B-dul. Alexandru Ioan Cuza, Nr. 30

 

Articol semnat de Dr. Monica DIMA, Medic Specialist Dermatovenerologie – consultă adulți și copii de orice vârstă, în cadrul Clinicilor Memormed.

Dacă doriți o programare pentru un consult de specialitate vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 031-9443  sau să solicitați o programare accesând link-ul următor:  Contacteaza-ne! Centrul Medical Memormed