Colonoscopia, pregătire și recomandări

Colonoscopia

Colonoscopia sau endoscopia digestivă inferioară: pregătire și recomandări.

Colonoscopia sau endoscopie digestivă inferioară este o manevră invazivă, practicată pe scară largă în specialitatea Gastroenterologie, care permite examinarea directă a interiorului intestinului gros. Examinarea se face cu un aparat optic (colonoscop), care se introduce în tractul digestiv pe cale anală, fiind manevrat pentru a ajunge în porţiunea cea mai proximală a intestinului gros (cec), și uneori şi în ultima porţiune a intestinului subţire (ileon terminal), fiind apoi retras, efectuându-se în acest timp o examinare atentă a leziunilor colorectale și anorectale (abcese, hemoroizi, boli inflamatorii, polipi, tumori benigne sau maligne, diverticuli, stenoze, surse de hemoragie etc).

O astefel de examinare uzuală durează în jur de 30-40 de minute (sau mai mult în caz de manevre terapeutice sau examinare dificilă).

Colonoscopia necesită sedare superficială sau sedare profundă

Colonoscopia este o manevră de obicei dureroasă, efectuată frecvent cu sedare superficială sau sedare profundă și/sau antialgice. Vă va fi administrat un medicament sedativ şi/sau antialgic intravenos, după care medicul endoscopist va avansa colonoscopul, introdus pe cale anală. Este necesar să discutați cu medicul endoscopist tipul de sedare cel mai bun pentru dumneavoastră deoarece sedarea profundă necesită pregătiri speciale.

Sedarea profundă va fi administrată de către un medic anestezist.

Este important de reținut că orice investigație endoscopică se face în urma unui consult prealabil și a unei pregătiri corespunzătoare. Medicul vă va furniza toate informațiile de care aveți nevoie pentru a putea efectua investigația cu deplină încredere.

În cadru Centrului Medical MEMORMED puteți beneficia de investigații endoscopice: Colonoscopie și Endoscopie superioară. Acestea sunt GRATUITE cu bilet de trimitere de la medicul de familie/specialist către Gastroenterologie.

 

Dacă doriți o programare pentru un consult de specialitate vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 031-9443  sau să solicitați o programare accesând link-ul următor:  Contacteaza-ne! Centrul Medical Memormed

PROGRAMARE ONLINE