Colonoscopia, prevenire și detectare cancer colorectal

colonoscopiaColonoscopia – prevenire și detectare timpurie a cancerului colorectal

 

Articol semnat de Dr. BLĂJUȚ Florin Cristian, Medic Primar Chirurgie Generală în cadrul Clinicilor Memormed.

 

În calitate de medic chirurg specializat în chirurgia colo-rectală, doresc să subliniez rolul crucial al colonoscopiei în prevenirea și detectarea timpurie a cancerului colorectal. Cancerul colorectal reprezintă o afecțiune care poate fi eficient prevenită și tratată atunci când este depistată în stadiile sale incipiente.

Ce este colonoscopia?

Colonoscopia este o procedură sigură și minim invazivă care ne permite să examinăm mucoasa colonului. Ajută la detectarea și îndepărtarea polipilor precanceroși înainte ca aceștia să se transforme în tumori maligne.

Principalele beneficii ale colonoscopiei:

– Detectarea precoce a cancerului colorectal

– Prevenirea cancerului prin îndepărtarea polipilor

Când ar trebui să luați în considerare colonoscopia?

Dacă aveți vârsta de 45 de ani sau mai mare, dacă aveți antecedente familiale de cancer colorectal sau anumiti factori de risc, este momentul să discutați despre colonoscopie cu medicul dumneavoastra de familie. Acțiunea timpurie poate salva vieți!

Suntem aici pentru a vă susține!

Echipa noastră medicală este dedicată sănătății dumneavoastră. Dacă aveți întrebări sau preocupări legate de prevenirea cancerului colorectal sau de colonoscopie, nu ezitați să ne contactați.

 

Domnul Dr. BLĂJUȚ Florin Cristian este Medic Primar Chirurgie Generală la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central, București, având ca arii de interes:

– Chirurgia minim-invazivă (laparoscopică și robotică)

– Chirurgia colo-rectală oncologică (cancer de colon, cancer de rect)

– Chirurgia defectelor peretelui abdominal (hernie și eventrație)

 

Dacă doriți o programare pentru un consult de specialitate vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 031-9443  sau să solicitați o programare accesând link-ul următor:  Contacteaza-ne! Centrul Medical Memormed

 

PROGRAMARE ONLINE