Ce trebuie să fac înainte de recoltarea probelor biologice?

Pentru recoltarea sângelui:
Trebuie să nu mâncați nimic timp de 12-14 ore înainte de recoltare, aveți voie în schimb să beți apă. Se cere o abstinență de la alcool cu 72 ore înainte. Totodată un alt factor care poate influența negativ rezultatele este tratamentul medicamentos. Medicul care vă recomandă analizele va stabili dacă tratamentul trebuie întrerupt sau nu.
Pentru recoltarea exsudatului faringian:
Recoltarea exsudatului faringian se face înainte să vă spălați pe dinți și înainte de a consuma alimente sau lichide.
Pentru recoltarea urinei:
Recoltarea urinei se face dimineața la prima oră, la domiciliul pacientului, după o igienă riguroasă, din jetul mijlociu al urinei.
Recoltarea urinei se face într-un recipient steril numit Urocultor, care se poate achiziționa de la orice farmacie sau poate fi primit gratuit de la sediul Centrului Medical MEMORMED.
Pentru recoltarea secreţiilor provenite din zona genitală:
Pentru recoltarea secrețiilor genitale la femei se recomandă evitarea contactului sexual cu cel puțin 48 ore în prealabil, încetarea spălăturilor vaginale, oprirea tratamentului endovaginal.

Pentru recoltarea secreției uretrale la barbați, pacientul nu trebuie să urineze cu o oră înainte de recoltare.
Pentru recoltarea materiilor fecale:
Recoltarea materiilor fecale se face la domiciliul pacientului, în recipiente speciale, numite coprocultoare, care pot fi achiziționate de la orice farmacie sau obținute gratuit de la sediul Centrului Medical MEMORMED.
Examenul coproparazitologic impune recoltarea fecalelor într-un coprocultor fără mediu de cultură. Pentru un rezultat cât mai optim, acest examen necesită repetarea lui la interval de câteva zile deoarece ouăle, chistele sau larvele unor paraziți nu se elimină zilnic.
Examenul coprobacteriologic (coprocultura) necesită recoltarea materiilor fecale fie intr-un coprocultor fără mediu de cultură, fie într-un coprocultor cu mediu de cultură (atunci când materiile fecale nu pot fi aduse la laborator într-un interval de 30-60 minute de la recoltare).
Testul pentru depistarea hemoragiilor oculte necesită recoltarea materiilor fecale într-un coprocultor fără mediu de cultură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *