Fimoza – informatii esentiale

Fimoza – informatii esentiale

Un articol de Dr. Mircea Merticariu, Medic Specialist Urologie, Cu competenta in Ecografie Generala, in cadrul Centrului Medical MEMORMED.

Ce este Fimoza?

Fimoza este o conditie medicala reprezentata prin ingustarea preputului datorat unui proces de fibroza care apare la acest nivel si care in timp duce la imposibilitatea decalotarii penisului.

Ce cauzeaza Fimoza?

Fimoza poate fi cauzata de balanite (infectii ale glandului penian) repetate sau de retractia fortata a penisului. Se noteaza de asemenea o susceptibilitate mai mare a pacientilor diabetici de a dobandi aceasta boala.

Cum se manifesta?

Fimoza poate fi considerata o boala progresiva care in fazele incipiente se manifesta prin imposibilitatea decalotarii complete a penisului manifestata prin jena sau durere in timpul erectiei, mergand pana la obstruarea completa a penisului cu ingreunarea procesului de urinare.

Ce este Parafimoza?

In evolutia fimozei pacientii se pot confrunta cu parafimoza. Parafimoza este o urgenta medicala si reprezinta alunecarea inelului fibrotic in santul balano-preputial. In momentul in care apare parafimoza, pacientii trebuie sa se prezinte de urgenta intr-un serviciu urologic pentru a se efectua reducerea manuala a inelului fibrotic sau in caz de esec prin reducerea chirurgicala cu ajutorul unei mici incizii efectuate la acest nivel. In cazul in care nu se efectueaza aceste manevre, pot sa apara leziuni ireversibile ale penisului datorita ischemiei produse.

Cum se trateaza Fimoza?

Tratament curativ al fimozei este reprezentat de catre excizia chirurgicala a zonei de piele afectate (circumcizie).

Interventia de circumcizie se efectueaza in mod normal sub anestezie locala si reprezinta excizia pielii de la nivelul inelului fibrotic si sutura pielii in timp secund cu fire de sutura resorbabile.

 

Pentru programari va rugam apelati 031-9443 sau sa completati formularul de programari si va sunam noi!

PROGRAMARE ONLINE