Despre Terapia Vampir sau tehnica PRP in Dermatologie

terapia vampirDesi nu avem puterea de a da timpul inapoi ne putem recapata tineretea pe zi ce trece datorita unei tehnologii pe cat de simple pe atat de revolutionare. Cheia sanatatii si frumusetii noastre sta ascunsa in propiul sange iar in activarea ei intervine Terapia Vampir sau mai precis tehnica PRP (platelet rich plasma = plasma imbogatita cu trombocite)

Ce inseamna PRP?

Metoda PRP are la baza folosirea plasmei bogate in trombocite pentru stimularea regenerarii țesuturilor. Mai simplu spus, elementele cele mai utile ale sangelui unei persoane sunt separate și utilizate pentru vindecarea diferitelor organe ale aceleaiași persoane. Aceste elemente se gasesc in structurile numite trombocite, care sunt implicate in formarea cheagului de sange. Pe langa elementele care favorizeaza oprirea sangerarii, trombocitele contin si substanțe care au un efect extrem de revigorant asupra țesuturilor, determinand aparitia de proteine structurale in cantitate mare (efect anticicatrizant), combatand acumularea de celule si mediatori care stimuleaza inflamatia (efect antiinflamator).

PRP si Dermatologia

terapia vampir 2Din punctul de vedere al afecțiunilor dermatologice, tehnica PRP are o utilizare larga. Ea poate fi utilizata in situatiile in care este necesara refacerea unor structuri care au avut de suferit in urma a diferite afectiuni.
Se foloseste frecvent pentru combaterea: acneei, a cicatricilor si pigmentarilor aparute secundar acneei, pentru tratarea pielii imbatranite de soare, a cearcanelor, vergeturilor și pentru tratarea altor boli in care se produce subtierea pielii.
De asemenea, aceasta metoda poate trata diferite tipuri de cadere a parului, mai ales alopecia areata, dar si efluviul telogen si alopecia androgenetica.
A fost folosita cu succes in boli in care se produc ulceratii cronice ale pielii (piciorul diabetic, ulcerul de gamba din insuficienta venoasa cronica).
Aplicarea ei se asociaza cu imbunatatirea aspectului global al pielii, cu ameliorarea fermitatii, a culorii si a stralucirii tenului. Pe langa aceste indicatii mentionate, metoda poate fi aplicata si in alte afectiuni cutanate in care este necesara regenerarea celulara si combaterea inflamatiei.

In ce consta procedura PRP?

terapia vampir 3Efectuarea acestui tratament este foarte simpla.
Primul pas este recoltarea unei cantitati moderate de sange de la pacient in eprubete special concepute.
Apoi, sangele se centrifugheaza pentru a separa trombocitele de restul elementelor sanguine. Plasma care contine trombocitele este extrasa si injectata in zonele afectate ale pielii.
In funcție de gravitatea și stadiul bolii, efectele se instaleaza mai mult sau mai putin rapid, de cele mai multe ori fiind necesare mai multe proceduri.
Aceste proceduri se efectueaza la distanta de 10-12 zile una de alta, timp necesar pentru ca interventia sa-si faca efectul.
Durata intregii proceduri este de aproximativ 30 de minute. Rezultatele apar dupa prima sedinta, dar efectul maxim este observat dupa mai multe sedinte, in functie de patologie.

***

In cadrul Centrului Medical MEMORMED puteti beneficia de Terapia Vampir.
Pentru mai multe detalii accesati pagini dedicata Dermalogiei Estetice aici.